Activiteiten (Alvo)

Max. aantal deelnemers: 
15

Op donderdag 26 oktober zijn we te gast bij het Militair Provinciecommando in de woning van Lieven Gevaert. Na een rondleiding die om 14u30 begint, sluiten we ons om 16u aan bij de drink van de vriendschap.

Max. aantal deelnemers: 
30

Omwille van een activiteit van Sant’Egidio in de kerk wordt het aanvanguur voor het bezoek van 14.00 uur naar 15.00 uur verplaatst en wordt het einde van de activiteit verwacht tussen 16.30 en 17.00 uur.

Max. aantal deelnemers: 
20

Conservator Dirk Imhof stelt ons de vernieuwde leeszaal voor. U vindt er kostbare oude drukken en handschriften, archiefdocumenten en een rijke verzameling van prenten en tekeningen. Iedere stadsgids zou deze leeszaal eigenlijk regelmatig moeten bezoeken.

Max. aantal deelnemers: 
45

Op 24 september 2015 werd het nieuwe Train World museum in aanwezigheid van koning Filip I plechtig geopend. Het nieuwe treinmuseum valt uiteen in twee delen. In het gerestaureerde station van Schaarbeek (1913) is de lokettenzaal met maquettes van verschillende Belgische stations en een intacte, originele balie al meer dan de aandacht waard. De stalen nieuwbouw, die op het tracé van de eerste spoorlijn Brussel – Mechelen ligt, overdonderd de bezoeker met een uitgekiende scenografie.

Max. aantal deelnemers: 
45

Op 24 september 2015 werd het nieuwe Train World museum in aanwezigheid van koning Filip I plechtig geopend. Het nieuwe treinmuseum valt uiteen in twee delen.