Bezoek aan het Heelal bij URANIA in HOVE

Bezoek aan het Heelal bij URANIA in HOVE

Datum: 
maandag, februari 5, 2018
Datum Status: 
Nog plaatsen
Afspraak: 
Om 18:45 uur Bijeenkomst Jozef Mattheessensstraat 60, Hove. Voor carpoolers – zie verder in de tekst. Einde voorzien rond 22 uur
Bijdrage: 
8 euro pp
Referentie: 
05-02
Max. aantal deelnemers: 
40
Deelname: 
Iedereen welkom (ook niet leden KGvA)

Onze collega Roger Van der Linden probeert tijdens een drie uur durend bezoek onze geesten wat open te zetten om ons het onvoorstelbare, het onverwachte en het overweldigende van ons heelal te laten ervaren. Maar vergis je niet: ons machtig universum is voor de meesten een ongekend terrein, én het is choquerend, mensonvriendelijk en overtreft alle grenzen van gewelddadigheid. Na de lezing beseffen de toehoorders hoe nietig in tijd en ruimte ze wel zijn op dit onooglijk, godvergeten nietig silicaatklompje, dat we aarde noemen, maar waarop het toch heerlijk leven is. Echter geen nood: na zijn inleiding in het auditorium geeft Roger gewoon een post-traumatische stressbehandeling in de bar. Daarna zijn we welkom in het planetarium, en bekijken we in 2 kleine groepjes het heelal met “één van de grootste….” telescopen van België. Roger gaat ook dieper in op het ontstaan van het leven en sluit af met een parade van wereldvernietigende rampen die ons bedreigen vanuit de ruimte, waarbij vergeleken global warming slechts een nano-probleempje is.  Nieuwsgierig? >>  http://www.urania.be/
Organisatie:  Kris van Kersschaever
Hoe bereiken?
Met de wagen:
Grote Steenweg/Mechelsesteenweg (N1), gedurende 5.3km (vanaf de ring) voorbij Mortsel Centrum (Oude God) volgen richting Mechelen. Rechts (aan verkeerslichten) zie je een Maes-benzinestation. Aan daaropvolgende lichten naar links. Je komt op een rotonde, tweede straat rechts. vervolgens de eerste straat : de Jozef Mattheessensstraat. Je vindt Volkssterrenwacht Urania aan de linkerkant. (parking op de speelplaats van de school naast de toren of achter de hoek in de Albrecht Rodenbach straat - inrit parking staat aangegeven)
Het openbaar vervoer
De Lijn: De lijnen 91 , 92 en 243 houden halt op minder dan 5 min wandelen van de sterrenwacht. Plan je route via de routeplanner van de lijn.
De Trein: Volkssterrenwacht Urania is niet ver gelegen van de spoorlijn tussen Antwerpen en Brussel. Je stapt af in het station van Hove en wandelt zo'n 10 min via de wandelweg. (Zie plannetje)
De Fiets: Fietsostrade Antwerpen-Mechelen: Volkssterrenwacht Urania is gelegen op 650 meter van fietsknooppunt 62. Onderweg is er een fietspunt (station Mortsel-Oude God) voor wie pech mocht krijgen.
Carpoolen?
Betalen met “REF 02-05 + carpoolen”.  Plaats van afspraak = de Kerk van Berchem om 18:30 uur.

 

De inschrijving voor activiteiten geschiedt uitsluitend door storting van uw bijdrage op de rekening IBAN BE55 4097 5391 3144 BIC KREDBEBB ten name van vzw Kon. Gidsenver. Antw, Alvo, p/a Kris Van Kersschaever, Ketsstraat 12, 2018 Antwerpen. Je geeft naam, aantal deelnemers en referentie op, zoals aangegeven bij iedere activiteit. Inschrijvingen worden genoteerd volgens valutadatum. Enkel na ontvangst van je bijdrage op de Alvo-KBC-rekening is je inschrijving definitief. Voor lezingen kan je in geval van overmacht  steeds ter plaatse contant betalen. Omwille van de stijgende kosten die het inrichten van activiteiten met zich meebrengen wordt de bijdrage alleen nog in geval van overmacht teruggestort. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk tenzij anders vermeld. Voor alle inlichtingen met betrekking tot het aantal deelnemers, eventuele vrije plaatsen en annulering kan U terecht, uitsluitend per mail op kvkers@telenet.be. Voor bijkomende inlichtingen over een bepaalde activiteit kan je terecht bij de persoon onder “Organisatie” vermeld.

Alle voordrachten, behoudens uitzonderingen, gaan door in het “Huis van de Sport”, Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem. Uitzonderlijk kan dit op een andere locatie zijn. De zeer ruime parking 2 is bereikbaar via de Wijnstraat. Zolang personeel aanwezig is in de cafetaria kan de parking probleemloos verlaten worden.

Een sympathisant en/of occasionele deelnemer kan noch de Kon. Gidsenvereniging van Antwerpen (KGvA), noch de werkgroep Alvo aansprakelijk stellen voor een mogelijk ongeval dat hem/haar tijdens enigerlei activiteit overkomt .