Fietstocht Hoboken

Fietstocht Hoboken

Datum: 
zaterdag, juli 7, 2018
Datum Status: 
Nog plaatsen
Afspraak: 
vanaf 13.45 uur, eindhalte tram 2 en 4 op de Lelieplaats, Hoboken. Aanvang stipt om 14.00 uur
Bijdrage: 
5 euro pp
Referentie: 
07-07
Max. aantal deelnemers: 
15
Deelname: 
Iedereen welkom (ook niet leden KGvA)
Contactpersoon: 

Als stadsgids staat natuurlijk de kernstand in het brandpunt van je interesse. Het is dan ook heel begrijpelijk dat je weinig kennis hebt van de districten die deel uitmaken van de stad. Heel lang geleden werden er al eens pogingen ondernomen om de districten, vergeet niet dat het vroeger autonome gemeenten waren, wat meer kenbaar te maken.
Alvo wil dat terug opstarten. Geografisch gezien, in tegenwijzerzin (om tegendraads te zijn) wordt de aftrap in het zuiden, in het district Hoboken, gegeven.
Wat biedt dit groenste district de nieuwsgierige stadsgids: wel natuurlijk eerst Umicore, de teloorgegane scheepswerf, de overzet, Fort 8, zijn kastelen en buitenverblijven, de Zwarte God, een uniek epitaaf, de begraafplaats met Moretussen, een stukje Schoonselhof, Nello en Patrasche en het Polderbos.
Over al deze onderwerpen zal je onderlegde gids (= een standaardformule in alle toeristische gidsen) je gedurende ruim 3 uur onderhouden.
Voorzie jezelf van een uitstekend onderhouden tweewieler en breng indien de weergoden ongunstig zijn de nodige waterdichte bescherming mee.

 

De inschrijving voor activiteiten geschiedt uitsluitend door storting van uw bijdrage op de rekening IBAN BE55 4097 5391 3144 BIC KREDBEBB ten name van vzw Kon. Gidsenver. Antw, Alvo, p/a Kris Van Kersschaever, Ketsstraat 12, 2018 Antwerpen. Je geeft naam, aantal deelnemers en referentie op, zoals aangegeven bij iedere activiteit. Inschrijvingen worden genoteerd volgens valutadatum. Enkel na ontvangst van je bijdrage op de Alvo-KBC-rekening is je inschrijving definitief. Voor lezingen kan je in geval van overmacht  steeds ter plaatse contant betalen. Omwille van de stijgende kosten die het inrichten van activiteiten met zich meebrengen wordt de bijdrage alleen nog in geval van overmacht teruggestort. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk tenzij anders vermeld. Voor alle inlichtingen met betrekking tot het aantal deelnemers, eventuele vrije plaatsen en annulering kan U terecht, uitsluitend per mail op kvkers@telenet.be. Voor bijkomende inlichtingen over een bepaalde activiteit kan je terecht bij de persoon onder “Organisatie” vermeld.

Alle voordrachten, behoudens uitzonderingen, gaan door in het “Huis van de Sport”, Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem. Uitzonderlijk kan dit op een andere locatie zijn. De zeer ruime parking 2 is bereikbaar via de Wijnstraat. Zolang personeel aanwezig is in de cafetaria kan de parking probleemloos verlaten worden.

Een sympathisant en/of occasionele deelnemer kan noch de Kon. Gidsenvereniging van Antwerpen (KGvA), noch de werkgroep Alvo aansprakelijk stellen voor een mogelijk ongeval dat hem/haar tijdens enigerlei activiteit overkomt .