RONDLEIDING Goodbye to all that. Paintings of the Great War.

RONDLEIDING Goodbye to all that. Paintings of the Great War.

Datum: 
woensdag, december 12, 2018
Datum Status: 
Nog plaatsen
Afspraak: 
14:15 Eggestraat 2, 2060 Antwerpen
Bijdrage: 
7 euro pp
Referentie: 
12-12
Max. aantal deelnemers: 
20
Deelname: 
Iedereen welkom (ook niet leden KGvA)
Contactpersoon: 

GOODBYE TO ALL THAT PAINTINGS OF THE GREAT WAR -
Rondleiding met museumgids
 
Op 12 december organiseert ALVO een  bezoek met rondleiding door een museumgids van de tentoonstelling 'Paintings of the Great War'. Sam Dillemans (1965) werd geboren in Leuven, maar werkt sinds enkele decennia in Borgerhout. Hij schildert, bestudeert wat voorafgaat, zoekt, vindt en zoekt opnieuw. En dat al sinds zijn prille kindertijd.
In 2016 startte hij een reeks werken rondom het thema van de Eerste Wereldoorlog. In witte en zwarte olieverf zette hij, onder andere op tweedehands-canvassen, sterke oorlogstaferelen uit. Met zijn tomeloze passie voor verf en penseelstreek, en met even groot ontzag voor het geweld en het lijden van de soldaten, ging Sam Dillemans een langdurig gevecht met de oorlog aan. Het resultaat is een nieuw, woest universum waarin (on)menselijk geweld trefzeker wordt gevat in beelden van ongetemde schoonheid.
In 2016 opende hij zijn eigen Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans in de Eggestraat 2, 2060 Antwerpen. Met zijn tweede presentatie ‘Goodbye to all that’ brengt hij een aangrijpende hulde aan de Groote Oorlog en dit van 10 maart tot 16 december.
 
 
 
Datum: 12 december  14:30-15:45
Afspraak: 14:15 Eggestraat 2, 2060 Antwerpen
Bijdrage: €7 pp
Referentie: 12/12
Max aantal deelnemers: 20
Deelname: iedereen (ook niet leden KGvA)
Contactpersoon: Marleen Van himbeeck

 

De inschrijving voor activiteiten geschiedt uitsluitend door storting van uw bijdrage op de rekening IBAN BE55 4097 5391 3144 BIC KREDBEBB ten name van vzw Kon. Gidsenver. Antw, Alvo, p/a Kris Van Kersschaever, Ketsstraat 12, 2018 Antwerpen. Je geeft naam, aantal deelnemers en referentie op, zoals aangegeven bij iedere activiteit. Inschrijvingen worden genoteerd volgens valutadatum. Enkel na ontvangst van je bijdrage op de Alvo-KBC-rekening is je inschrijving definitief. Voor lezingen kan je in geval van overmacht  steeds ter plaatse contant betalen. Omwille van de stijgende kosten die het inrichten van activiteiten met zich meebrengen wordt de bijdrage alleen nog in geval van overmacht teruggestort. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk tenzij anders vermeld. Voor alle inlichtingen met betrekking tot het aantal deelnemers, eventuele vrije plaatsen en annulering kan U terecht, uitsluitend per mail op kvkers@telenet.be. Voor bijkomende inlichtingen over een bepaalde activiteit kan je terecht bij de persoon onder “Organisatie” vermeld.

Alle voordrachten, behoudens uitzonderingen, gaan door in het “Huis van de Sport”, Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem. Uitzonderlijk kan dit op een andere locatie zijn. De zeer ruime parking 2 is bereikbaar via de Wijnstraat. Zolang personeel aanwezig is in de cafetaria kan de parking probleemloos verlaten worden.

Een sympathisant en/of occasionele deelnemer kan noch de Kon. Gidsenvereniging van Antwerpen (KGvA), noch de werkgroep Alvo aansprakelijk stellen voor een mogelijk ongeval dat hem/haar tijdens enigerlei activiteit overkomt .