¬Bezoek kerk Sint-Michiel en Petrus

¬Bezoek kerk Sint-Michiel en Petrus

Datum: 
dinsdag, november 19, 2019
Datum Status: 
Nog plaatsen
Afspraak: 
13:45 ingang kerk Amerikalei
Bijdrage: 
5 euro per persoon
Referentie: 
11-19
Max. aantal deelnemers: 
20
Deelname: 
Iedereen welkom (ook niet leden KGvA)
Contactpersoon: 

Het is al weer zeven jaar geleden dat Alvo nog eens een bezoek aan deze merkwaardige kerk inrichtte. Hoog tijd dus om de nieuwe leden met dit uniek stuk bouwkundig erfgoed kennis te laten maken. Je krijgt een uitgebreide rondleiding in het gebouw en als toetje bovenop nog een herwerkte syllabus.
Zoals je ongetwijfeld weet krioelt het in de stad van kerken in neo-stijlen gebouwd. Maar hier krijg je de gelegenheid om met een “basilicale kruiskerk in neo-romaans-byzantijnse stijl” kennis te maken? Geef toe, het is een hele mondvol. Komt daar nog bovenop dat het gebouw een “Gesamtkunstwerk” is, ontworpen, uitgevoerd en aangekleed door een gerenommeerd Antwerpse architect.
Kurieuzeneuse geworden? Schrijf je dan snel in. Einde voorzien rond 16.00 uur.

 

De inschrijving voor activiteiten geschiedt uitsluitend door storting van uw bijdrage op de rekening IBAN BE55 4097 5391 3144 BIC KREDBEBB ten name van vzw Kon. Gidsenver. Antw, Alvo, p/a Kris Van Kersschaever, Ketsstraat 12, 2018 Antwerpen. Je geeft naam, aantal deelnemers en referentie op, zoals aangegeven bij iedere activiteit. Inschrijvingen worden genoteerd volgens valutadatum. Enkel na ontvangst van je bijdrage op de Alvo-KBC-rekening is je inschrijving definitief. Voor lezingen kan je in geval van overmacht  steeds ter plaatse contant betalen. Omwille van de stijgende kosten die het inrichten van activiteiten met zich meebrengen wordt de bijdrage alleen nog in geval van overmacht teruggestort. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk tenzij anders vermeld. Voor alle inlichtingen met betrekking tot het aantal deelnemers, eventuele vrije plaatsen en annulering kan U terecht, uitsluitend per mail op kvkers@telenet.be. Voor bijkomende inlichtingen over een bepaalde activiteit kan je terecht bij de persoon onder “Organisatie” vermeld.

Alle voordrachten, behoudens uitzonderingen, gaan door in het “Huis van de Sport”, Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem. Uitzonderlijk kan dit op een andere locatie zijn. De zeer ruime parking 2 is bereikbaar via de Wijnstraat. Zolang personeel aanwezig is in de cafetaria kan de parking probleemloos verlaten worden.

Een sympathisant en/of occasionele deelnemer kan noch de Kon. Gidsenvereniging van Antwerpen (KGvA), noch de werkgroep Alvo aansprakelijk stellen voor een mogelijk ongeval dat hem/haar tijdens enigerlei activiteit overkomt .